Általános Szerződési Feltételek

Általános szerződési feltételek

Üzemeltető:

GP Green Planet Films Kft.
1112 Budapest, Hermánd utca 8.
Cgjsz.: 01-09-987210
Adószám: 23972968-2-43
Bankszámlaszám: 11708087-20002592-00000000

Rendelés menete

  1. Első lépésként a kívánt mennyiséget kell kiválasztani, korsárba helyezni. Amennyiben befejezte a vásárlást, akkor a pénztárra kell kattintani.
  2. Következő lépésként ki kell választani a szállítás módját, erről részletesebben a Szállítás fejezetben olvashat.
  3. A szállítási mód kiválasztása után meg kell adni a szállítási, illetve számlázási adatokat.
  4. A következő lépésben a fizetési mód választható ki.
  5. Utolsó lépésben áttekintheti a megrendelését, ellenőrizheti az adatokat illetve üzenetet hagyhat megrendeléséhez. Végül kattintson a “Rendelés jóváhagyása” gombra.

A rendelés véglegesítését követően a megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre a polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényben foglaltak irányadóak.

A rendelések feldolgozása 24 órán belül megtörténik. Minden rendelésről automatikus e-mail visszajelzést küldünk.

A szerződéskötés nyelve magyar.

Árak, fizetés

Az árak bruttó árak, az ÁFA-t tartalmazzák, a szállítási költségeket nem. A fizetés előre, a Barion rendszeren keresztül történik, ami lehet banki átutalás vagy bankkártyás fizetés.

Szállítás

A küldemények kézbesítése, szállítása az alábbi módokon történhet:

rendelhető mennyiség (db)

típus

bruttó összeg
(ÁFA-val)

bruttó összeg

(ÁFA-val) utánvéttel

GLS háztól házig

1-8

előre utalás

1 090

1-8

utánvét felára

350

1 440

GLS csomagpont

1-8

előre utalás

990

1-8

utánvét felára

280

1 270

Amennyiben ennél több lemezt szeretne egyszerre rendelni, kérjük írjon nekünk a gemencfilm@gmail.com címre.
A feladás legkésőbb a megrendelést követő harmadik munkanapon történik meg. Amennyiben egy időben sok megrendelés miatt csúszik a kiszállítás, arról a főoldalon adunk tájékoztatást.
Amennyiben a megrendelt termék nincsen készleten, arról emailben és a weboldalon tájékoztatjuk a megrendelőket.
Kizárólag magyarországi címet lehet megadni a megrendelés során. Amennyiben külföldi címre szeretne kiszállítást, kérjük lépjen kapcsolatba velünk gemencfilm@gmail.com email címen.
Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a webáruházban megrendelt csomag “sikertelen kézbesítése”  szerződésszegésnek minősül, amelynek következményeként a webáruház az általa előzetesen kifizetett szállítási költség megtérítésére igényt tart a vásárlótól.

Elállási jog/Visszaszolgáltatási garancia

A 45/2014. (II.26.) Kormányrendelet értelmében a Fogyasztó indokolás nélkül gyakorolhatja elállási jogát a termék átvételétől számított 14 napon belül. A megrendelő az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette. Elállás esetében emailben kell nyilatkozni a jog gyakorlásáról (email cím: gemencfilm@gmail.com). A jog gyakorlása határidőben történik, ha a nyilatkozatot a 14 napos határidő lejárta előtt elküldték. A nyilatkozat 14 napon belüli elküldését a Fogyasztónak kell igazolnia.

A Fogyasztó a 14 napon belüli elállás esetében a sértetlen terméket a számlával/nyugtával vagy annak másolatával küldheti vissza. A szállítás költsége a Fogyasztót terheli. Utánvétellel küldött csomagokat nem áll módunkban átvenni.

A vásárló az elállási jogát a Kormány rendelet 29. § (1) i pontja értelmében csak akkor gyakorolhatja, ha a DVD lemezt eredeti állapotában és csomagolásában küldi vissza. Felbontás után nem élhet az elállás jogával!

Az értékesítő köteles a megrendelő által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő tizennégy napon belül visszatéríteni.

Az értékesítő azonban követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését. Ha az elállási jog alapján visszaszállított áru nincs kifogástalan, újra eladható állapotban, akkor a megrendelő kártérítésre kötelezett, amennyiben az áru állapotának romlását, tönkremenését, vagy visszaadásának másmilyen ellehetetlenülését szándékosan vagy hanyagságból idézte elő.

Megrendelés módosítása, törlése

A 2001. évi CVIII. törvény értelmében a megrendelés leadásakor a vásárló felé azonnal értesítést küld az eladó webáruház szoftvere a rendelés felvételének tényéről. Ez az értesítés nem minősül az eladó és a vásárló között létrejött szerződésnek! Csupán jelzi a vásárlónak, hogy rendelési igényét rendszerünk regisztrálta és továbbította az eladó illetékes munkatársa felé.

Amennyiben a vásárlóhoz ez 48 órán belül nem érkezik meg, akkor a vásárló ajánlattételi kötöttségei megszűnnek.
Az eladó a rendelés teljesítésének megkezdéséig megadja a lehetőséget a vásárlónak rendelése visszavonására elektronikus úton. A megrendelés utólagos módosítására csak írásos formában e-mailben kerülhet sor, az alábbi email címre küldve: gemencfilm@gmail.com.

Jótállás, szavatosság

A megkötött szerződések esetében a termékek jótállásával, kellék-, vagy termékszavatosságával összefüggésben a 2013. évi V. törvény (új Ptk.) rendelkezései szerint kell eljárni [Jótállás: 6:171. § – 6:173. §, kártérítési igény: 6:174. §; Hibás teljesítés: 6:157. § – 158. §, 177. § – 178. §; Kellékszavatosság: 6:159. § – 6:167. §; Termékszavatosság: 6:168. § – 6:170. §].

Amennyiben az átvételt követően eltérést észlel a számlázott és a szállított tételek között, esetleg sértetlen csomagolásban sérült árut talál, kérjük, feltétlen értesítsen minket a gemencfilm@gmail.com címen! Kérjük, a számlát vagy másolatát őrizze meg, mert a garancia csak ennek meglétével, illetve a termék hiánytalan állapotában érvényesíthető. Cégünk a jogszabályokban meghatározott garanciális feltételek szerint jár el. Termékeink jótállási ideje 12 hónap. Amennyiben nem a szállítás során következett be a termék sérülése, e-mailben vagy telefonon jelezze felénk a problémát és juttassa vissza cégünknek a hibás árut. A bevizsgálás után tájékoztatjuk a vevőt a garanciális ügyintézés módjáról. A csereáru szállítási díját ilyen esetben magunkra vállaljuk, a hibás árut azonban Önnek kell – a saját költségviselése mellett- hozzánk visszajuttatnia!

Jogérvényesítési lehetőségek

Panaszügyintézés

Az Ügyfél a termékkel vagy a Vállalkozó tevékenységével kapcsolatos fogyasztói kifogásait az alábbi elérhetőségeken terjesztheti elő:

Központi cím: 8200 Veszprém, Zápor utca 4/2B
E-mail: gemencfilm@gmail.com

Egyéb jogérvényesítési, vitarendezési lehetőségek

Fogyasztóvédelmi hatóságoknál történő panasztétel. Amennyiben Ügyfél fogyasztói jogainak megsértését észleli, jogosult panasszal fordulni a lakóhelye szerint illetékes fogyasztóvédelmi hatósághoz. A panasz elbírálását követően a hatóság dönt a fogyasztóvédelmi eljárás lefolytatásáról.

Békéltető testület eljárását kezdeményezheti az Ügyfél a Vállalkozóval szemben a felmerülő vitás ügyek egyszerű, gyors, bíróságon kívüli rendezése céljából.
A Vállalkozás a békéltető testületi eljárásban együttműködik.
A Vállalkozó székhelye szerint illetékes békéltető testület: Veszprém Megyei Békéltető Testület; 8200 Veszprém, Radnóti tér 1. (Fsz. 115-116.); Tel.: +36-88-814-121 www.bekeltetesveszprem.hu.